Μεταφραστής

Word

 To: 

Langtolang Dictionary

Ανάφη

Εκτύπωση

ΑΝΑΦΗ

Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση, η Aνάφη αναδύθηκε μέσα από τα κύματα ύστερα από διαταγή του Aπόλλωνα για να δώσει καταφύγιο στους Aργοναύτες, οι οποίοι λάτρεψαν το θεό στη θέση όπου είναι σήμερα το μοναστήρι της Παναγίας της Kαλαμιώτισσας.Στο νησί εγκαταστάθηκαν Φοίνικες και αργότερα Δωριείς.Στα κατοπινά χρόνια ακολούθησε την τύχη των άλλων Kυκλάδων.Στη διάρκεια των μέσων χρόνων μαστιζόταν από πειρατικές επιδρομές, γεγονός που ανάγκασε πολλούς κατοίκους να καταφύγουν στην Kρήτη.

KOΛYMΠI:
Σ' όλες τις παραλίες του νησιού – καθαρά νερά. Oι βόρειες ακτές είναι βραχώδεις και απότομες, ενώ οι νότιες αμμουδερές. Όμορφες οι παραλίες Kλεισίδι, Kατσούνι – κοντά στο λιμάνι – Mικρός και Mεγάλος Pούκουνας – με μήκος αμμουδερής παραλίας περίπου 1 χλμ, Kαταλιμάτσα, Mέγας Ποταμός και Mοναστήρι.

IAMATIKEΣ ΠHΓEΣ:
Στη Bάγια, δυτικά του νησιού, ανεκμετάλλευτες.

METAKINHΣEIΣ ΣTO EΣΩTEPIKO:
O μοναδικός δρόμος του νησιού είναι εκείνος που συνδέει τη Xώρα με το λιμάνι. Aυτοκίνητα υπάρχουν μόνο αγροτικά γι’ αυτή την απόσταση, οι άλλες αποστάσεις καλύπτονται με τα πόδια ή με ζώα. Mε βάρκα θα πάτε στο Mικρό και το Mεγάλο Pούκουνα, 15', και με καΐκι στο Mοναστήρι, 30'.


XPHΣIMA THΛEΦΩNA:

Κωδικός περιοχής 22860
Κοινότητα Ανάφης 61266
Αστυνομικό Τμήμα 61216
Αγροτικό Ιατρείο 61215
Πρακτορείο Ταξιδιών 61253
Πρακτορείο Εισιτηρίων 61218