Μεταφραστής

Word

 To: 

Langtolang Dictionary

Ύδρα

Εκτύπωση

  Η Ύδρα, με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική της και τη συνεχή προσφορά της στον τουρισμό και στην πολιτιστική ζωή της χώρας μας, παραμένει το στολίδι του Αργοσαρωνικού και ένα από τα σπουδαιότερα θέρετρα της Ελλάδας. Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια, γεγονός που κάνει την Ύδρα ακόμα πιο γραφική. Το λιμάνι της Ύδρας κατακλύζεται καθημερινά από μικρά και μεγάλα κότερα, βάρκες και κρουαζιερόπλοια.

Στο νησί θα απολαύσετε ρομαντικές περαντζάδες, στα στενά, γραφικά και πλακόστρωτα σοκάκια. Γενικά η Ύδρα φημίζεται για την ήρεμη ζωή που προσφέρει στους επισκέπτες της την ημέρα, αλλά και για την έντονη, κοσμοπολίτικη ζωή, τη νύχτα. Bar, pub, disco με Ελληνική και ξένη μουσική και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Πώς θα φτάσετε:
Ξεκινώντας από την Αθήνα οδικώς, η απόσταση είναι περίπου 180 χλμ. Διαμέσου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, πηγαίνουμε αριστερά μετά τον Ισθμό της Κορίνθου, προς Επίδαυρο. Άπό την Επίδαυρο, ακολουθώντας τον καινούριο παραλιακό δρόμο, ο οποίος άνοιξε στις 5 Αυγούστου 2006, φθάνουμε μέσα σε 10 λεπτά στην Καλλονή. Στη συνέχεια, σε 15 περίπου λεπτά, φθάνουμε από την Καλλονή στον Γαλατά, που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο. Συνεχίζοντας, μετά από 3 χλμ., φθάνουμε στο μαγευτικό Λεμονοδάσος. Εκεί υπάρχει η πολύ όμορφη πλαζ της Αλυκής, στην οποία βρίσκεται το τουριστικό συγκρότημα ALiki Paradise, και τέλος, μετά από 20 λεπτά περίπου,
φθάνετε στο Μετόχι. Στο Μετόχι αφήνετε το αυτοκίνητό σας και περνάτε στην Ύδρα, με θαλάσσιο ταξί που θα το καλέσετε στο τηλ. 22980-53690
Για τη συνολική διαδρομή με μία μέση ταχύτητα, χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.


Αν πάτε με ιδιωτικό σκάφος, μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο κεντρικό λιμάνι ή στο Μανδράκι ή δυτικά του λιμανιού, στα Καμίνια, στον Βλυχό, στον Παλαμιδά, στο Μπίστι, στον Μώλο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Δοκό, στον όρμο του Σκίντου, που ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο.

Τηλεφωνικά:
Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στα τηλέφωνα 210-41.47.800. Σας απαντά αυτόματος τηλεφωνητής και σας ενημερώνει καθημερινά για τα δρομολόγια.
Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι της Ύδρας μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη Hellenic Seaways : 22980-54007.

Με το πλοίο της γραμμής
Από τον Πειραιά καθημερινά αναχωρούν Ferry Boats για Ύδρα, από την πλατεία Καραϊσκάκη, στο λιμάνι του Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 με 3.30 ώρες.
Τα δρομoλόγια εκτελούν :

1) Hellenic Seaways :
210-41.99.983

2) Nova Ferries :
210-41.26.181

Με τα Ιπτάμενα Δελφίνια  Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν Ιπτάμενα Δελφίνια κάθε ήμερα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1.30 ώρες.
Τα δρομολόγια εκτελούν:

1) Τα Flying Dolphin :
210-41.99.000

2) Τα Euro Seas :
210-41.32.105Λιμεναρχείο Πειραιά :
210-45.93.104